MOITAS GRACIAS A ASFEGA POR VIR A VISITARNOS E CONTARNOS COUSAS INTERESANTES SOBRE A FENILCETONURIA E OUTRAS ENFERMIDADES METABÓLICAS
O tratamento de moitas enfermidades metabólicas hereditarias que implican o metabolismo dos aminoácidos e ácidos orgánicos baséase na restrición de proteínas naturais da dieta. O seguimento estrito destas dietas evita as descompensacións metabólicas dos pacientes e mellora notablemente o prognóstico destas enfermidades.
Varios membros de ASFEGA viñeron ao IES de Vilamarín para informarnos sobre que é a
fenilcetonuria e outras enfermidades metabólicas:
- Que alimentos conteñen máis fenilalanina?
- Que é a fenilalanina?
O contido en fenilalanina dos alimentos vai ligado ao contido proteico dos mesmos.
As carnes, aves, peixes, ovos, leite e derivados son os alimentos que conteñen na súa composición maior cantidade de proteínas e por tanto son os máis restrinxidos.
Conteñen menos cantidade de fenilalanina os cereais pero débese controlar a súa inxesta e, por último as verduras, as hortalizas e as froitas son os alimentos con menor contido en fenilalanina, sendo o seu consumo máis libre.
Explicáronnos como identificar nas etiquetas os productos axeitados para as persoas con estas doenzas.
Compartimos un día xenial; despois da charla axudáronnos a elaborar a súa comida, xunto cos alumnos de 1º de ciclo medio de cociña e gastronomía e como non, ao remate degustaron as elaboracións.
Deixámosvos o enlace á página de ASFEGA:http://www.asfega.es/2019/04/29/jornada-sobre-alimentacion-dietetica-en-pacientes-metabolicos-ies-vilamarin-ourense-15-de-mayo/
e tamén o recetario feito pola Fundación Alicia: http://www.asfega.es/wp-content/uploads/2016/04/RECETARIO-FUNDACION-ALICIA.pdf
Comentarios
Publicar un comentario
Grazas por participar nesta páxina.