A miúdo pasan inadvertidos, pero estes símbolos presentes en moitos dos produtos de plástico dos nosos fogares e na industria alimentaria son de gran utilidade: ao consumidor permítenlle coñecer os compoñentes cos que están fabricados; ás plantas de reciclaxe permítelles separar por tipo de resina. Chámase Código de Identificación Plástico, ou RIC (siglas de Resin Identification Code), e utilízase desde fai corenta anos.
Como membros activos dun centro educativo no que se imparten ensinanzas das familias profesionais de Hostalaría-Turismo, Industrias Alimentarias e Agraria, formando desde hai 30 anos aos profesionais do tecido produtivo da contorna, pareceunos indiscutible estudiar o continente e deixar a un lado o contido durante un tempo.
Sensibilizar, concienciar, chamar a atención, sinalar que existe un problema sen resolver, un asunto importante e pendente nas sociedades para que, a través desa sensibilización, os estados actúen e tomen medidas ou para que a cidadanía así o esixa.
Achámonos en pleno proceso creativo, á búsqueda dos diferentes plásticos de uso común e descubrindo novidades que nos abraian: Tipoloxía, logotipo, procedencia, efectos adversos, alternativas sostenibles, etc. e atopamos que ningún/ha alumno/a coñecía o significado dos triangulos numerados que podemos atopar en calquer envase plástico.
Onte, o alumnado de 1º curso do Ciclo Básico de Cociña e Restauración a través do módulo (MP3036) Aprovisionamento e conservación de materias primas e hixiene na manipulación.- Prof.: Eva Fachado, en colaboración con Rosa Fernández docente do módulo (MP3009) Ciencias aplicadas I, expuxemos un mural para tentar de concienciar a toda a comunidade educativa de que outro tipo de consumo é posible.
(PETE ou PET, HDPE(Polietileno de alta densidade),V ou PVC(Vinílicos ou Cloruro de Polivinilo), LDPE (Polietileno de baixa densidade), PP (Polipropileno), PS (Poliestireno),
Clasificamoss os diferentes plásticos empregados nos produtos alimentarios de uso común e estructuramos o seguinte mural.
Outra alimentación máis sostible e saudable é posible💪
🌈🌟Curtametraxes que nós fan palpitar o corazón e a alma:
A Fundación Reina Sofía presentou unha curtametraxe de animación sobre a problemática dos plásticos na natureza con motivo do Día dos Océanos que se celebra cada 8 de xuño en todo o mundo.
Spoiler: Os plásticos na natureza nunca teñen un bo final.
LEMON.- O corto de animación para concienciar do problema do plástico da Fundación Reina Sofía
Anuncios que poñen os pelos de punta!!
Encántanos💙💚
Anuncio Estrella DAMM.- PLASTICFREE
😟😓A calculadora que nos di como o que comemos e o que bebemos impacta no medioambiente:
https://www.bbc.com/mundo/noticias-46559942
Para pescudar o impacto climático do que comes e bebes, elixe un dos 34 alimentos da calculadora e a frecuencia coa que o consumes.
A produción de alimentos é responsable dunha cuarta parte das emisións de gases de efecto invernadoiro que contribúen ao quecemento global A produción de alimentos é responsable dunha cuarta parte das emisións de gases de efecto invernadoiro que contribúen ao quecemento global, segundo un estudo da Universidade de Oxford.
Con todo, os investigadores sosteñen que o impacto varía enormemente dependendo de que alimento trátese.Os investigadores sosteñen que o impacto varía enormemente dependendo de que alimento trátese.
🙋Calcula aquí o tamaño da túa pegada ecolóxica… e aprende como reducila!
http://www.vidasostenible.org/huella-ecologica/
Comentarios
Publicar un comentario
Grazas por participar nesta páxina.