No mes de febreiro desenvolvemos unha xornada formativa enmarcada dentro do programa CORES (Cartaz do Programa CORES) e organizado a través da Escola Galega de Consumo e do Instituto Galego de Consumo e da Competencia (https://consumo.xunta.gal/es).
As distintas temáticas traballáronse a través dunha explicación oral, apoiadas cunha presentación audiovisual e empregando un discurso aberto, de maneira que se facilitou a participación do alumnado.Con esta xornada, pretendeuse acercar a educación en materia de consumo responsable ao maior número de destinatarios posibles. Nun primeiro momento, enfocada aos tres ciclos colaboradores do proxecto (FPB1, CMCG2 e CMPPR2) e a outros grupos de alumn@s que se adheriron unha vez que se promocionou a actividade dentro da comunidade educativa. En total asistiron uns 150 alumnos e 16 profesores, todo un éxito que se veu reflectido nos contidos educativos dos módulos da oferta formativa do centro:
Charla Participativa A: Etiquetado Alimentario + Alimentos Funcionais: Fíxose unha análise específica da etiquetaxe alimentaria atendendo á normativa en vigor. Etiquetado nutricional e compoñentes alérxenos dos alimentos. Identificación do concepto de alimentos funcionais. Análise das propiedades máis comúns destes alimentos a través das alegacións da normativa vixente.
Descrición xeral das actividades:
Etiquetado Alimentario:
*A maior parte dos produtos alimentarios que consumimos a diario veñen envasados e teñen unha etiquetaxe específica, cuxo contido está regulado para garantir a saúde e a seguridade do consumidor. Coñecer esta etiquetaxe apórtanos importante información, como a data de caducidade, a data de consumo preferente, a presenza de ingredientes alérxenos, a orixe e orixe do produto, etc. e outras indicacións que debemos ter en conta á hora de escoller entre a variada oferta de produtos que atopamos no mercado.
*Nesta actividade analízouse de maneira específica a etiquetaxe alimentaria atendendo á normativa en vigor. Préstouselle especial atención á etiquetaxe nutricional, destacando a importancia da información sobre os compoñentes alérxenos dos alimentos.
Alimentos funcionais:
*Cada vez é máis frecuente atopar á venda alimentos que nos proporcionan algún tipo de beneficio extra para o noso organismo, como os alimentos enriquecidos con ácidos graxos ou vitaminas, os alimentos probióticos, os alimentos prebióticos, etc. Coñecer as características específicas destes alimentos e os seus posibles beneficios axudarannos a decidir conscientemente se os incorporamos á nosa dieta.
*Cada vez é máis frecuente atopar á venda alimentos que nos proporcionan algún tipo de beneficio extra para o noso organismo, como os alimentos enriquecidos con ácidos graxos ou vitaminas, os alimentos probióticos, os alimentos prebióticos, etc. Coñecer as características específicas destes alimentos e os seus posibles beneficios axudarannos a decidir conscientemente se os incorporamos á nosa dieta.
*Nesta actividade identificouse o concepto de alimentos funcionais e analizáronse as propiedades máis comúns que presentan estes alimentos a través das alegacións indicadas na normativa vixente. Traballouse a publicidade deste tipo de alimentos tendo en conta a súa regulación específica.
Charla Participativa B: Resolución de Conflictos de Consumo: Pasos a seguir antes, durante e despois de presentar unha reclamación en materia de consumo. Funcionamento dos servizos do Instituto Galego de Consumo e as súas vías de resolución de conflictos.
Descrición xeral da actividade:
*Explicouse, de maneira fácil e comprensible, como proceder para presentar unha reclamación en materia de consumo e deuse a coñecer os pasos para seguir antes, durante e despois de presentar unha reclamación.
*Realizouse unha aproximación ao funcionamento dos servizos do Instituto Galego de Consumo e ás súas vías de resolución de conflitos.
💻📚📝📖📕📔📌😲👇
Comentarios
Publicar un comentario
Grazas por participar nesta páxina.